English

Jegy

Program


Jóembert keresünk
12

Jóembert keresünk

Bertolt Brecht: Jóembert keresünk
A jóságról és a kitartásról szóló csodálatos történet Eszenyi Enikő és Lengyel Tamás főszereplésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 21. vasárnap, 19:00

Három Isten érkezik egy nagy szegénységben élő városkába, azért, hogy próbára tegyék az emberek jóságát. A próba egyszerű: vajon ki az, aki szállást ad nekik? De vajon egyszerű-e ez a feladat? 

Az Isteneknek csalódniuk kell, mert hosszú útjukon sehol sem találnak szállást: egyetlen ember sem akad, aki házába beengedné a három ismeretlent. Csak egy utcalány látja őket szívesen: Sen Te, aki emiatt a jócselekedet miatt kockára teszi egyetlen bevételi forrását is: hiszen ha nem “dolgozik”, másnap aligha tudja kifizetni lakbérét. Mint az egyetlen jó ember, akikkel az istenek hosszú útjukon találkoztak, ő válik kísérletük alanyává. A halhatatlanok úgy gondolják, megajándékozzák Sen Tét, pénzt adnak neki. Abban bíznak, Sen Te példája bebizonyítja majd, hogy jó emberek is élhetnek emberhez méltó életet a Földön.
 
Brecht Jóembert keresünk című darabja a jóságról és a kitartásról szóló fantasztikus mese. Az előadás rendezője Michal Dočekal, a prágai Nemzeti Színház igazgatója, aki korábban a nagysikerű Mikvét rendezte a Pesti Színházban. A rendezőnek egy világhírű cseh díszlettervező, Martin Chocholušek és egy kivételesen tehetséges cseh jelmeztervező, Katerina Stefková lesz az alkotótársa.

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

tragédia magyar nyelven a Szophoklész Élektrájából

Ajánló


A Vígszínházban újraindul a közkedvelt Vígkorúak klubja! Célunk, hogy olyan változatos programot nyújtsunk klubtagjainknak, melynek keretében a közös játék és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!